Mobiele smoutebollenkraam

Mobiele smoutebollenkraam  Mobiele smoutebollenkraam

Een mobiele smoutebollenkraam huren betekent dat u uw gasten kunt laten genieten van heerlijke recepten. In Nederland noemt men ze dikwijls oliebollen, maar bij ons in België is de naam smoutebollen beter bekend. Deze gefrituurde bol is een eeuwenoude lekkernij. Ze worden het meest gegeten tijdens de Kerst en bij Oud en Nieuw. In België eet men de smoutebol voornamelijk als er kermis is. Omdat ze zo lekker zijn, kunt u ze nu het hele jaar door eten. Huur een smoutebollenwagen om uw gasten een echt te verrassen. U kunt direct boeken.

Een smoutebol beschouwen we vaak als vette hap en ongezonde lekkernij, maar dat hoeft niet zo te zijn. Wij gebruiken verse ingrediënten en plantaardige olie waarmee wij de categorie ‘ongezond’ achter ons laten. Het beslag wordt doorgaans gemaakt van bloem, eieren, gist, wat zout en lauwe melk of karnemelk. In plaats van gist wordt soms ook bier gebruikt, omdat hierin gist voorkomt. Het recept is eenvoudig, de bereiding gaat snel en het resultaat is populair bij jong en oud. Voor wie op dieet is, zijn deze bollen misschien geen goed idee, maar een kleine zonde moet af en toe toch kunnen.

Een smoutebol is in België erg geliefd net zoals de appelbeignet. Ze geven een feestelijk gevoel en ze zijn lekker. Over het ontstaan lijkt twijfel te bestaan, omdat ze al eeuwenlang worden gegeten. Misschien bestaat er een verband tussen het eten van smoutebollen nu en het laatmiddeleeuwse gebruik om de armen rond oud en nieuw een plat wafeltje of oliekoek te geven. Ze werden gemaakt van houdbare ingrediënten, waren rijk aan vet en calorieën en daardoor een zware brandstof tegen de winterkou.

In onze mobiele smoutebollenkraam kan iedereen verse smoutebollen eten. Wij komen op iedere locatie, maar kunnen ook bij u aan huis komen. Nadat onze smoutebollenwagen goed is geïnstalleerd bakken wij in 5 à 6 minuten de lekkerste bollen mooi bruin en worden bestrooid met poedersuiker geserveerd. Poedersuiker is niet zoeter dan gewone suiker. Vlamingen noemen het ook wel suikerpoeder. De smaak wordt als zoeter ervaren, omdat de totale oppervlakte van de ‘suikerstofdeeltjes’ groter is dan die van kristalsuiker. Door de fijne structuur lost poedersuiker op de tong ook nog eens snel op, waardoor de smaakpapillen als het ware worden bestookt met zoetigheid.

Het huren van een smoutebollenkraam is een origineel idee en trekt altijd veel toeschouwers. Het bakken is een kunst dat wij tot in detail beheersen. Als specialist in de verhuur van deze authentieke smoutebollenwagens bent u aan het juiste adres voor de beste kwaliteit en de laagste prijzen. Wij leveren maatwerk. Met onze mobiele smoutebollenkramen komen we graag bij u thuis of aan het bedrijf. Eeen smoutebollenkraam komt rijdend naar uw feestje en wordt daar professioneel opgesteld, zodat het u aan niets zal ontbreken.

Heeft u interessen in een smoutebollenkardan hebben wij smoutebollenkramen oftewel smoutebollenkarren in de verhuur; ze zijn mobiel en de prijs zal u meevallen. Mobiele smoutebollenkraam zijn te huur voor een feest op maat bij op locatie, voor een fuif of bij u thuis. Wij leveren maatwerk tegen een concurrerende prijs

In onze mobiele smoutebollenkraam is het altijd een beetje kermis. Onze aanwezigheid geeft een extra tintje. Het is gezellig, lekker en betaalbaar. Neemt u maar eens contact met ons op voor meer informatie. U kunt uiteraard ook direct één van onze smoutebollenwagens boeken. Op tijd gereserveerd betekent dat u op ons kunt rekenen. Salut!Copyright 2024Drankenfoodtrucks.be| Contact| Sitemap